Friday, May 25, 2012

Banketivormis lühivastuvõtt


Kui pika pulmapeo korraldamiseks vahendeid napib või puudub selleks tahtmine, siis banketil on tõepoolest teatud eelised:
  • Lühiajalisuse tõttu võimaldab oluliselt kärpida suurele pulmapeole omaseid kulutusi: ohtrad söögid ja joogid, ruumide rent, tantsuansambel, täismahuga pulmavanema teenus jms;
  • Banketile saab alati rohkem külalisi kutsuda kui pulma, sest kulusid ühe külalise kohta tuleb märgatavalt vähem;
  • Tavaliselt võtavad külalised banketile kaasa pulmakingitusega võrdväärse kingituse. See lubab oletada, et just banketiga võivad pulmapeo tulud ületada kulusid, mida tavapulmapeol üldjuhul ei juhtu;
  • Bankett võimaldab läbi viia piduliku sündmuse, kus puuduvad ebameeldivad olukorrad, mis tavapulmapeol võib mõne pulmalise liigselt hoogu minekuga aset leida.


Lõppkokkuvõttes on bankett pulmakorralduse üks selliseid vorme, mida tuleks kindlasti eelistada, kui peljatakse klassikalise pulmapeo suuri kulusid.  Pulm on ikkagi sündmus, millest iga noorpaar tahab kõigile kuulutada. Ei tohi unustada, et pulmapidu ja abielu registreerimist ootavad alati ka teineteist leidnud noorte sõbrad, sugulased ja tuttavad. Banketivorm on nappide vahendite juures peoliste võõrustamise parim lahendus.
Bankett sobib ka juhuks, kui kõik õnnitlejad ei ole järgnevale suuremale pulmapeole kutsutud ja pidu tehakse vaid kitsamale ringile. Pärast õnnitlemist võib registreerimisruumi kõrvale üles seada šampuselaua koos puuvilja- või kommikandikuga. Ühiselt lüüakse klaase kokku noorpaari ja nende vanematega ning soovitakse noortele rohkelt õnne ja tugevat tervist.
On juhtumeid, kus šampusepudelid avatakse pärast ühispildi tegemist, et mõne klaasiga joogijanu kustutada. Eestlastel on selline komme vähe levinud. See on iseloomulikum pigem slaavi päritoluga pulmalistele ja noorpaaridele. Küll on eestlastest noorpaarid avanud pulmarongi liikumahakkamisel autos šampusepudeli. Kosutav on see kuumade suveilmade korral ja eriti siis, kui pudelit ümbritsevad rohked jääkuubikud. Vau...

No comments:

Post a Comment