Tuesday, May 29, 2012

Pulmamajas


Kui pulmarong on õnnelikult peopaika jõudnud, palub pulmavanem kõigil autodest kaasa võtta ilusti pakendatud ja „pulmalistele mittevajalikud asjad“, st kingitused. Üldjuhul suunab pulmavanem kingituste kandjad majja sisse, kus ootavad vaasid lilledele ja laud kingipakkidele/kingilaekale. Siin läheb esmakordselt vaja abilisi, kes kiiresti sorteerivad lilled ja seavad nad sobivalt vaasidesse. Kingitud lilli pulmalauale ei panda. Toiduvaagnate vahel võivad lauda kaunistada väikesed dekoratiivlillekimbud. Parim variant on, kui lillevaasid saab asetada eri tasanditele või mööda pulmamaja laiali. Lillesalongist võib laenutada ka spetsiaalset alust, mis võimaldab vaase asetada lausa mitmekorruseliselt, misjärel tekib „lillesein“.
Viimasel ajal on noorpaarid korraldanud lilledega nii, et kohe pärast registreerimist võtavad need endaga kaasa lillesalongi esindajad. Pulmaliste jõudmisel pulmamajja ollakse üllatunud kingitud lillede kaunitest seadetest. Siit tuleneb ka vajadus pulmalistele eelnevalt teada anda noorpaari eelistustest kindlatele lillesortidele või värvidele.


Kogu pulmapeo lilleseadeis võiks olla üks ühine joon, olgu see siis värv või lilleliik. Läbimõeldud, ühtne stiil, mis läbib nii pruudikimpu kui ka auto-, ning peopaiga lauakaunistusi, jätab külalistele kustumatu mulje. Mida suurem ruum, seda rohkearvulisemalt peab olema lilleseadeid, et muuta saal hubaseks ja ilusaks. Suvel saab kasutada kaseoksi, mis annavad mahedat rohelust ja värsket lõhna. Edukalt saab ära kasutada ka kingiks saadud väärislilli, mida võib värvi järgi eraldades paigutada erinevatesse saalinurkadesse.

Lilleseadetele pakuvad alternatiivi üha enam ja enam kasutusele võetavad õhupalli- ja paberkaunistused. Selline kaunistusviis tuleb ka tunduvalt odavam kui elusad lilled. Professionaalsed kaunistusfirmad suudavad teha õhupallidest kõikvõimalikke kujundeid, alates väikestest õhupallivanikutest kuni suurte südamekujuliste väravateni, läbi mille astub pulmarahvas peosaali. Paberkaunistustest saab samuti tellida kõikvõimaliku kuju ja värvilahendusega kaunistuselemente. 

No comments:

Post a Comment