Tuesday, May 29, 2012

Millal pulmapidu pidada?

Kindlasti on pulmi ilus pidada igal aastaajal. Ometi on viimaste aastakümnete trendiks kujunenud ikka suvised nö sooja ilmaga peetavad pulmad. Eesti Päevalehest sai 2004. aastal lugeda Villu Zirnaski artiklist järgmist: „Registriandmete järgi on juuli ja august Eestis abiellujate lemmikkuud, mil sõlmitakse kuni 900 abielu. Kui registreerimisele ka ainult igal teisel juhul pulmapidu järgneb, teeb see ikkagi 10 – 15 pidu päevas. Ja eeldatavasti on populaarsemad nädalalõpu päevad.“
Ka tunnustatud pulmavanemate hinnangul on levinumateks kuudeks august, seejärel juuli ja siis alles juuni ning maikuu, aga ka septembri algus. Osa noori on esialgu planeerinud oma elu tähtsaima sündmuse tähistamiseks jõulukuud või jaanilaupäeva. Kuid teenuste hindade selgumisel on nad sellest mõttest loobunud. Nii ruumide rentijad kui ka pillimehed ja õhtujuhid näevad sel ajal võimalust rohkem teenida asutuste/firmade pidude kui abiellujatele teenuse pakkumisega.
Abiellujatele ei ole pulmapäev kerge – seda oodatakse ja sama palju ka kardetakse. Nagu ikka, kipub aega nappima. Seetõttu võib ununeda söök või selleks ei ole lihtsalt aega. Tihti muututakse kärsituks või isegi närviliseks. Vahel on mõni noorpaar registreerimisele/laulatusele sõites ridikülist isegi väikese lapiku pudeli välja võtnud, et veidigi rahuneda. Pärast registreerimist/laulatust autosse jõudes on vastabiellunud avaldanud, et olulisem ja raskem osa päevast on möödas.
Tõepoolest, tähelepanu keskmes sugulaste, sõprade, tuttavate hindavate pilkude risttules seista on enamusele emotsionaalselt kurnav. Siinkohal rahustuseks abiellumist planeerivatele noortele – pole hullu, kõik noorpaarid on selle päeva üle elanud!

No comments:

Post a Comment