Sunday, May 27, 2012

Ilusalongi teenused


Vahetult enne registreerimist/laulatust tuleb pruudil ja peigmehel külastada juuksurit, sest just seal antakse noortele enne tseremooniat nn viimane lihv. Viimasel ajal reeglina käiakse enne jah-tseremooniat ka pildistaja juures, eriti Tallinnas ja tehakse tunni-kahene fotosessioon, et hoida kokku pulmaliste aega pärast registreerimist/laulatust.

Pulmapäev seab jumestuse ja soengu osas tõsised tingimused, sest nii üks kui teine peavad vastu pidama terve pika päeva. Kõige mõttekam on alustada soengu ja jumestuse ettevalmistamist salongis eelnevalt spetsialistidega konsulteerides. On hea, kui läbirääkimiste ajaks on teada pruudikimbu lillede toon ja kleidimood. Seda teades oskavad juuksur ja jumestaja teha igaühest stiilse pruudi, kes on pulmas võluvaim ja kauneim kõigist teistest. Kui on vaja keemilisi lokke, juukseid värvida või ette võtta muid suuremaid kosmeetilisi töid, ei tohi neid jätta viimastele päevadele, sest siis on alati kiire.

Esivanemate kommetest on internetis lugeda, et „vanasti oli pulmapäeval tütarlapsel õigus viimast korda käia lahtiste juustega. Juukseid peeti eriti võluvaks ja võrgutavaks ning seepärast ei tohtinud peale abiellumist enam oma veetlevaid kiharaid kellelegi näidata.“

No comments:

Post a Comment