Sunday, May 27, 2012

Pulmakutsed


Pulmakutse on märguanne külalistele tähtsa sündmuse toimumisajast ja -kohast.

Kuigi lilleärid ning kauplused pakuvad mitmesuguseid kutsete variante, oleks siiski parim originaalne kutse, mis lähtub pulmapäeva värvide üldkonseptsioonist, aga noorpaari hinge- ja mõttelaadist. Tõsi, selleks peab abiellujatel jätkuma kunstiannet või nagu siinkirjutaja pulmavanemana, pakkuma välja vastava kunstiandega tegija, kes igati arvestab ja aitab noorpaarile teha parim valik.



Ideaalne on, kui kutse kujundust kasutatakse hiljem ka laulikute või pulmalehe valmistamisel. See viitab heale stiilitunnetusele. Kutse väärib erilist tähelepanu, sest nii saadakse esimene teave tulevase tähtsündmuse kohta.



Tihti on noorpaarid küsinud pulmakutsete laialisaatmise ajastatuse kohta. siinkohal on raske nõu anda, aga kuivõrd enamik pulmapidusid toimub suvel ja paljude puhkuste ajal, siis paari-kolme kuune etteteatamine ei olegi sugugi liialt ennatlik. On ju neid sõpru ja sugulasi, kes elavad/töötavad Eestist kaugemal ning nende jaoks võib paarinädalane etteteatamine tõepoolest liialt hiljaks jääda.


Kas pulmakutse saata postiga või viia isklikult kohale? Jällegi oleneb. Kahtlemata on isiklik kontakt ja veel nii olulise sündmuse eel ainult tervitatav. Eelnev kohtumine iga pulmakülalisega annab võimaluse ka eesootava päeva sündmust nii noorpaari kui kutsutu jaoks veelgi olulisemaks tõsta. Samuti rääkida omalt poolt ka pulmarahvale seatavatest ootustest.



1 comment:

  1. oooo, nii tore on näha minu valmistatud pumakutset :)

    ReplyDelete